Go Back
+ servings
Chokladmuffin toppad med hallonsås och ett hallon i en skål.
Print
3,80 av 5 röster

Chokladmuffins i hallonbad

Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

Chokladmuffins

  • 4 ägg
  • 1 msk sötning
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk Kakaopulver
  • 100 g Smör
  • 1 dl Grädde
  • 100 g Mörk choklad (minst 70%)

Hallonbad

  • 100 g Naturell färskost
  • 2 dl Tinade hallon

Instruktioner

Chokladmuffins

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.
  • Smält smöret och chokladen på låg temperatur.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.
  • Fördela smeten på 12 muffinsformar.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter. Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad

  • Vispa ihop färskost och hallon.