Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Chokladmuffins
Underbart goda och lättbakade chokladmuffins som passar perfekt för dig som äter lchf. Dom är dessutom glutenfria och utan nötter.
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
18
minuter
minuter
Total tid
33
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
12
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
Smör, rumstempererat
0,75
dl
Sötning
1
tsk
Vaniljpulver
4
st
ägg
1,6
dl
Mandeldryck, osötad
1,75
dl
Pofiber
4
msk
Kakaopulver
1
pt
salt
50
g
Hackad choklad
3
tsk
Bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (Varmluft).
Vispa ihop smör och sötningsmedel. Det ska bli krämigt och fint.
Tillsätt äggen och vaniljpulver och vispa vidare.
Blanda de torra ingredienserna, utom den hackade chokladen i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggvispet under lätt vispning.
Vispa ner mandeldrycken och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela upp i muffinsformar. Jag gjorde 12 stycken.
Ställ in i ugnen och grädda dom i cirka 15-18 minuter.