Go Back
+ servings
En hög av chokladmuffins i en grön tallrik med en neutral bakgrund.
Print
5 av 1 röst

Chokladmuffins

Underbart goda och lättbakade chokladmuffins som passar perfekt för dig som äter lchf. Dom är dessutom glutenfria och utan nötter.
Förberedelser15 minuter
Active Time18 minuter
Total tid33 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g Smör, rumstempererat
  • 0,75 dl Sötning
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 4 st ägg
  • 1,6 dl Mandeldryck, osötad
  • 1,75 dl Pofiber
  • 4 msk Kakaopulver
  • 1 pt salt
  • 50 g Hackad choklad
  • 3 tsk Bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C (Varmluft).
  • Vispa ihop smör och sötningsmedel. Det ska bli krämigt och fint.
  • Tillsätt äggen och vaniljpulver och vispa vidare.
  • Blanda de torra ingredienserna, utom den hackade chokladen i en egen skål.
  • Tillsätt de torra ingredienserna till äggvispet under lätt vispning.
  • Vispa ner mandeldrycken och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  • Vänd ner den hackade chokladen.
  • Fördela upp i muffinsformar. Jag gjorde 12 stycken.
  • Ställ in i ugnen och grädda dom i cirka 15-18 minuter.