Chokladkaka med nötter
En riktigt god och lättbakad chokladkaka med nötter som är perfekt för dig som äter lchf.
Full av härlig chokladsmak och härligt mycket nötter.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time9 minuter minuter
Total tid29 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 8
Author: Lari Salminen
- 4 st ägg
- 0,5 dl Sötning
- 200 g Choklad (86%)
- 200 g Smör (Normalsaltat)
- 2 msk Rom
- 30 g Hasselnötter (hela)
- 30 g Macadamianötter
- 70 g Valnötter
- 2 floz Vaniljpulver
Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).
Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.
Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.
Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.
Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.
Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.
Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.