Chokladfudge
Ett enkelt och gott recept på chokladfudge som passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb. Helt utan tillsatt sötning och bara rena ingredienser.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 20
Author: Lari Salminen
- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 100 g smör
- 80 g mörk choklad (minst 70%)
- 1 msk kakaopulver
Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.
Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.
Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.
Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.
Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.
Pudra lite kakaopulver över.