Go Back
+ servings
Två typer av chokladfudge, en med kakaopulver och en ljusare variant, med en jultomtefigur i mitten.
Print
3,67 av 3 röster

Chokladfudge

Ett enkelt och gott recept på chokladfudge som passar perfekt för dig som äter LCHF/low carb. Helt utan tillsatt sötning och bara rena ingredienser.
Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 20
Author: Lari Salminen

Materials

  • 5 dl grädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 100 g smör
  • 80 g mörk choklad (minst 70%)
  • 1 msk kakaopulver

Instruktioner

  • Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.
  • Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.
  • Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.
  • Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.
  • Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.
  • Pudra lite kakaopulver över.