Go Back
+ servings
En chokladbollspizza med bär och kokosflingor i en pizzakartong.
Print
Inga röster än

Chokladbollspizzan

Chokladbollspizza är ett otroligt gott och framförallt roligt sätt att bjuda på lite god fika. Detta kommer dina barn älska och det är godkänt inom LCHF!
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 6
Author: Lowcarbvarjedag

Materials

Chokladbollssmet

  • 100 g Rumsvarmt smör
  • 0.5 dl Sötning
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Riven kokos
  • 1 floz Vaniljpulver
  • 4 tsk Kallt kaffe
  • 2 msk Grädde
  • 1.5 msk Kakao

Nötkräm

  • 200 g Hasselnötter
  • 3 msk Sötning
  • 2 msk Kakao
  • 2 msk Grädde

Toppingen

  • 2 dl Blandade bär
  • 2 msk Riven kokos

Instruktioner

Chokladbollssmet

  • Blanda ihop alla ingredienser till smeten. Jag använder en matberedare för att få det ordentligt blandat. Men det går bra att göra med elvisp eller för hand också.
  • Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till önskad form.

Nötkräm

  • Rosta nötterna I ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Passa noga så de inte bränns.
  • Lått nötterna svalna och lägg de i en plastpåse. Rulla omkring nötterna I påsen så att skalen lossnar. Häll över I ett durkslag och skaka lite så alla skalen ramlar bort.
  • Mixa nötterna I matberedare eller mixer till ett smör. Detta kan ta några minuter.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
  • Häll upp i en glasburk och förvara de som blir över I kylen.
    En glasburk med nötkräm och en sked, placerad på ett bord med några nötter bredvid.

Sammanställning

  • Bred på nötkrämen på pizzabotten. Ställ in i kylen minst 1 timme. Gärna längre.
  • Lägg på toppingen precis innan servering.