Go Back
+ servings
Chokladkaka med hallon som har en sprucken yta och en mörkbrun färg.
Print
3,50 av 6 röster

Choklad- och hallonkaka

En saftig och riktigt god choklad- och hallonkaka som är helt anpassad för dig som äter lchf eller keto. Naturligt glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 ägg
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Kakaopulver
  • 2 tsk Bakpulver
  • 100 g Smör
  • 1 dl Grädde
  • 100 g Mörk choklad
  • 4 dl Hallon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
  • Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.
  • Smält smör och choklad.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
  • Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt. Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla några minuter.
  • Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.
  • Häll i smeten i springformen.
  • Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där. Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.
  • Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.
  • Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.
  • Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.