Go Back
+ servings
En tallrik med chokladchip-kakor som ligger staplade på varandra.
Print
4 av 2 röster

Chocolate chip cookies

Lite nyttigare och bättre chocolate chip cookies som är helt glutenfria och för dig som äter lchf eller keto. Perfekt liten kaka att ha till fikat.
Förberedelser40 minuter
Active Time10 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 12
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2,5 dl Mandelmjöl
  • 1 krm Bikarbonat
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 75 g Smör
  • 0,75 dl Sötning
  • 1 st ägg
  • 20 g Mörk choklad

Instruktioner

  • Smält smöret och låt det svalna något.
  • Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.
  • Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke.
  • Tillsätt ägget och vispa igen.
  • Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.
  • Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 200°C under tiden.
  • Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.
  • Grädda i ugnen 8-10 minuter.
  • Ta ut och låt svalna.