Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av
2
röster
Chocolate chip cookies
Lite nyttigare och bättre chocolate chip cookies som är helt glutenfria och för dig som äter lchf eller keto. Perfekt liten kaka att ha till fikat.
Förberedelser
40
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
12
Author:
Lari Salminen
Materials
2,5
dl
Mandelmjöl
1
krm
Bikarbonat
1
tsk
Vaniljpulver
75
g
Smör
0,75
dl
Sötning
1
st
ägg
20
g
Mörk choklad
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.
Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke.
Tillsätt ägget och vispa igen.
Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C under tiden.
Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.
Grädda i ugnen 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna.