Go Back
+ servings
Gratinerad fiskrätt i en vit ugnsform med krämig sås och färska örter på toppen.
Print
5 av 3 röster

Chiligratinerad lax

Chiligratinerad lax är ett superenkelt recept på en lchf-vänlig fiskgratäng. Cirka 15 att förbereda och sen 40 i ugnen då du kan pyssla med annat.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 Portionsbitar lax
  • 2 dl Smetana
  • 4 dl Grädde
  • 1,5 dl Chilisås
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 msk Fiskfond (koncentrerad)
  • 2 tsk Srirachasås
  • 1 tsk Örtsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl Riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  • Lägg laxen i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop alla övriga ingredienser utom osten.
  • Häll såsen över laxen och toppa med riven ost över.
  • Gratinera i ugnen i cirka 40 minuter tills allt fått en vacker färg.