Chili cheese
Chili cheese som du kan äta med gott samvete om du äter LCHF, low carb eller keto. De kräver lite jobb, men du får en härlig het upplevelse av goda smaker.
Förberedelser6 timmar t
Active Time3 minuter minuter
Total tid6 timmar t 3 minuter minuter
Måltid: Snacks & tilltugg, Tillbehör
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Fyllningen
- 150 g Färskost
- 100 g Riven ost
- 40 g Hackade jalapenôs
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 1 krm Paprikapulver
- 2 tsk Sambal oelek
Panering
- 2 ägg
- 1 dl Pofiber
- 2 dl Mandelmjöl
Fyllningen
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Här kan du smaka av och känna hur hettan blir, tänk på dock att det blir starkare sen när man friterar de.
Rulla till små bollar, tänk små köttbullar. Cirka en matsked styck.
Det blir ungefär 20 bollar kanske.
När jag gjorde mina så blev de aningen för stora.
Lägg de på en tallrik som du har oljat in i botten med en smaklös olja, t ex varmpressad rapsolja.
Ställ in i frysen 3-4 timmar. Jag lät mina stå över natten.
De ska bli genomfrusna.
Panering
Doppa de frusna bollarna i uppvispat ägg.
Lägg de sedan i en påse som du har hällt pofibern i och blås upp påsen lite och skaka om.
Doppa de sedan igen i ägg och ännu en gång i pofiber.
Ta upp de på nytt, doppa i ägg och sen i en påse med mandelmjöl.
Ställ in de i frysen en liten stund till så att de får stelna till lite på nytt.
Fritering
Värm upp oljan i en kastrull. Det ska vara rätt rejält med olja så att det täcker bollarna när du stoppar ner de.
Värmen på oljan skall vara cirka 180 grader.
Har du ingen termometer eller fritös, så kan du doppa ner en tandpetare i oljan. Om det börjar bubbla runt den, då har du en bra värme.
Tänk på att sänka värmen lite så du får en jämn temperatur och att inte värmen ökar hela tiden.
Lägg ner bollarna med hjälp av en hålslev i metall.
Fritera de i cirka 3-4 minuter. De ska få fin färg.
Ta sedan upp de med hålsleven igen och lägg på lite hushållspapper.
ÄT!