Go Back
+ servings
Tre kycklingnuggets på en tallrik med en grön skål med dipp bredvid.
Print
3,34 av 3 röster

Chicken nuggets (LCHF)

Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg kycklingfilé
  • 150 g fläsksvålar
  • 3 st ägg
  • 2 dl pofiber
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 msk vatten
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Kör fläsksvålarna i en matberedare/mixer så att det blir till ett mjöl.
  • Ta fram tre djupa tallrikar.
  • Blanda pofiber, vitlökspulver, lökpulver, cayennepeppar och svartpeppar i en tallrik.
  • Vispa äggen och vattnet med en gaffel i en tallrik.
  • Häll upp fläskvålsmjölet i en tallrik.
  • Skär upp kycklingen i ungefär lika stora bitar, cirka 6 bitar per filé.
  • Nu skall vi panera alla bitar. Vänd kycklingen i pofiberblandningen först, sedan i ägget och sist i fläskvålarna. Lägg bitarna på en tallrik så länge tills det att du har panerat alla.
  • Lägg försiktigt ner några bitar i oljan och låt dem friteras till de har en gyllenbrun och fin färg. Det tar cirka 5-8 minuter.
  • Ta upp bitarna och lägg dem på en tallrik med lite hushållspapper på så att de får rinna av.
  • Servera direkt och njut av otroligt goda nuggets!