Go Back
+ servings
En pizza med tomater, ost och färsk basilika på bakplåtspapper.
Print
5 av 7 röster

Chicken crust Pizza

Chicken crust pizza från Ketolivet. Ett grymt bra alternativ på pizzabotten för dig som äter LCHF/low carb/keto. Denna botten måste du testa!
Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Pizza
Yield: 1
Author: Ketolivet

Materials

Pizzabotten

  • 175 g Kycklingfilé (kokt/grillad)
  • 1 dl Riven Mozzarella
  • 1 st ägg
  • 1 tsk Lökpulver
  • 1 nypa Flingsalt

Tomatsås

  • 100 g Krossad tomat
  • 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
  • ½ tsk Kycklingfond (touch of taste)
  • 1 tsk Citronsaft (eller 1/2 tsk vitvinsvinäger)
  • ½ tsk Herbes de Provance
  • 8 st Basilikablad
  • 1 knivsudd Grovmalen svartpeppar

Topping

  • 40 g Smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
  • 40 g Finriven parmesanost
  • 5 st Små smakrika tomater
  • 1 nypa Torkad oregano och färsk basilika efter gräddning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt. Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
    Utrullad havredeg på bakplåtspapper med en kavel i bakgrunden.
  • Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)
    En person håller en grillad lågkolhydratpizza över bakplåtspapper.
  • Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
    Röd tomatsås med hackad färsk koriander i en stekpanna.
  • I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
    Pizza med riven ost och halverade körsbärstomater på en bakplåt.
  • När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!
    En skiva pizza med tomater och basilika på en mönstrad tallrik, med en hel pizza i bakgrunden.