Chicken crust Pizza
Chicken crust pizza från Ketolivet. Ett grymt bra alternativ på pizzabotten för dig som äter LCHF/low carb/keto. Denna botten måste du testa!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Lunch, Middagstips, Pizza
Yield: 1
Author: Ketolivet
Pizzabotten
- 175 g Kycklingfilé (kokt/grillad)
- 1 dl Riven Mozzarella
- 1 st ägg
- 1 tsk Lökpulver
- 1 nypa Flingsalt
Tomatsås
- 100 g Krossad tomat
- 1 tsk Hot saus (t.ex. Cholula)
- ½ tsk Kycklingfond (touch of taste)
- 1 tsk Citronsaft (eller 1/2 tsk vitvinsvinäger)
- ½ tsk Herbes de Provance
- 8 st Basilikablad
- 1 knivsudd Grovmalen svartpeppar
Topping
- 40 g Smakrik ost (Jarlsberg eller Västerbotten)
- 40 g Finriven parmesanost
- 5 st Små smakrika tomater
- 1 nypa Torkad oregano och färsk basilika efter gräddning
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Riv kycklingen (kokt/grillad och kall) – på den största sidan på rivjärnet. Lägg i en bunke tillsammans med 1 dl riven mozzarella (ex. Apetina), 1 ägg, lökpulver och en nypa salt.
Blanda ihop med en slickepott och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper med plastfolie mellan pizzan och kaveln. Använd slickepotten till att peta in kanterna så den blir rund och jämn.
Grädda mitt i ugnen i 18 minuter på galler (viktigt att det är på galler och inte plåt)
Gör tomatsåsen. Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra i ett par minuter. Tillsätt en matsked vatten om den blir för tjock.
I den här ordningen, lägg på; tomatsåsen, den vanliga osten, finriven parmesan, skivad tomat. Grädda på 250 grader i cirka 5 minuter till, eller tills du tycker att den är klar.
När pizzan är ute av ugnen toppar du den med torkad oregano och färsk basilika. Njut!