Go Back
+ servings
En tallrik med krispiga ostkakor och en bit blåmögelost i mitten.
Print
4,20 av 26 röster

Cheex - krispiga ostkex

Cheex - Enkla, goda och krispiga ostkex som är helt anpassade för dig som äter LCHF. Helt perfekt att ha till ostbrickan eller att dippa i en god dipp.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 4
Author: Monika Wallenius

Materials

  • 3 dl Cheddarost, riven
  • 1 dl Mandelmjöl
  • Smaksättning efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda ihop ingredienserna. Börja lätt och försiktigt och när allt har fördelats så kan du jobba ihop allt till en deg.
  • Rulla små runda bollar och lägg på en plåt.
    Runda köttbullar placerade på bakplåtspapper i ett oregelbundet mönster.
  • Platta till de så att de blir platta och tunna.
    Runda kex av sötpotatis placerade på bakplåtspapper.
  • Ställ in i ugnen och grädda i 20-30 minuter.
  • Ta ut och låt de svalna.
    Runda kex av en gyllenbrun färg placerade på bakplåtspapper.
  • Servera antingen till en ostbricka eller varför inte med lite kaviar, smetana och rödlök?
    Tre tunnbröd med gräddfil, löjrom, rödlök och dill på en tallrik.