Go Back
+ servings
Skål med vaniljglass, grädde, chokladsås och färska hallon på toppen.
Print
Inga röster än

Cheesecakeglass

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Färskost
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1,5 dl Sötning
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk Vaniljextrakt
  • Valfri smaksättning

Tips på tillbehör

  • Chokladsås som stelnar
  • Enkel, varm chokladsås

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser utom grädden så det blir riktigt fluffigt.
  • Tillsätt sedan grädden (ovispad) och vispa till du har en smet som är luftig men fortfarande flytande.
  • Kör sedan i glassmaskin om du har det tills det att glassen är klar. Om du inte har glassmaskin så fryser du in det i en bunke och tar ut den cirka varje 30 minuter och vispar till den lite, på så vis så fryser den mer jämnt och behåller luftigheten.