Go Back
+ servings
En blåbärsostkaka med sprickor på ytan, dekorerad med blåbär.
Print
3 av 1 röst

Cheesecake med bär

En cheesecake med bär som har snurrat i lite olika varianter på nätet och detta blev en supergod variant av lchf-cheesecake.
Förberedelser40 minuter
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: i Ginas kök

Materials

Botten

  • 75 g smält smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2 msk sötning
  • 1 dl Riven kokos

Ostfyllning

  • 600 g Philadelphia färskost eller Mascarpone
  • 200 g grekisk eller turkisk youghurt
  • 4 st ägg
  • 1 dl sötning
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 st citronsaft + rivet skal
  • 100 g frysta bär

Instruktioner

Bottnet

  • Blanda ingredienserna i det smälta smöret och tryck ner det i en papprad kakform med löstagbara kanter (c20-22cm).
  • Grädda i 200'C c.10min.

Ostmassa

  • Vispa med elvisp alla ingredienser i en bunke (förutom bären) tills massan är slät.
  • Häll massan i formen utanpå bottnet och strö bären utanpå.
  • Tips; för att ostmassan inte skall rymma, lägger jag den första kakformen in i en som är en nummer större, och viker bakplåtspappret uppåt.
    En person som håller i en bakform med bärkaka, placerad på en spis med svart yta.
  • Grädda i 175'C c. en timme och låt den svalna och sätta sig i kylen.