Cheesecake med bär
En cheesecake med bär som har snurrat i lite olika varianter på nätet och detta blev en supergod variant av lchf-cheesecake.
Förberedelser40 minuter minuter
Active Time1 timme t 10 minuter minuter
Total tid1 timme t 50 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: i Ginas kök
Botten
- 75 g smält smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 msk sötning
- 1 dl Riven kokos
Ostfyllning
- 600 g Philadelphia färskost eller Mascarpone
- 200 g grekisk eller turkisk youghurt
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 1 tsk vaniljextrakt
- 0,5 st citronsaft + rivet skal
- 100 g frysta bär
Ostmassa
Vispa med elvisp alla ingredienser i en bunke (förutom bären) tills massan är slät.
Häll massan i formen utanpå bottnet och strö bären utanpå.
Tips; för att ostmassan inte skall rymma, lägger jag den första kakformen in i en som är en nummer större, och viker bakplåtspappret uppåt.
Grädda i 175'C c. en timme och låt den svalna och sätta sig i kylen.