Go Back
+ servings
Skivad bröd med vallmofrön på en bakplåtspapper, med en del av brödet skuren i skivor.
Print
4,67 av 18 röster

Camillas goda nötfria bröd

Camillas goda nötfria bröd är ett mycket populärt bröd som jag testat att baka. Ett riktigt gott och enkelt bröd som är utan mandelmjöl. Perfekt LCHF.
Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 15
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Finriven ost
  • 2 msk Färskost
  • 6 st ägg
  • 1 msk Fiberhusk
  • 1 msk Xantangummi
  • 1 msk Bakpulver
  • 1,2 dl Pofiber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa äggen och färskosten några minuter.
  • Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.
  • Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör. Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.
  • Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.
  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
  • Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler. Skiva upp och njut!