Go Back
Friterad svartfisk serverad med limeklyftor och en skål med sallad och sås.
Print
5 av 1 röst

Calamares - Friterad bläckfisk

Calamares eller friterad bläckfisk har nog alla som varit i Spanien stött på. Men, det går att göra hemma med och även lchf-vänligt. Supergott!
Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat, Mejerifritt
Author: Monika Wallenius

Materials

  • Bläckfiskringar
  • Pofiber
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • ägg
  • Fläsksvålar
  • Olja till fritering

Instruktioner

  • Börja med att ta fram tre djupa tallrikar. Tallrik 1: Blanda pofiber med lite salt och peppar. Tallrik 2: Vispa upp ett par ägg. Tallrik 3: Mixa fläsksvålar till ett mjöl.
  • Tina upp dina bläckfiskringar och se till att torka av dom med lite hushållspapper.
  • Vänd dina bläckfiskringar i pofiber.
  • Doppa dom sedan i uppvispade ägget.
  • Vänd runt dom i dina mixade fläsksvålar.
  • Sedan är det dags att fritera bläckfisken. Lägg ner dom i oljan som skall vara cirka 180 grader. Tänk på att inte fritera för mycket på en gång, utan gör det i omgångar. Dina Calamares är färdiga när dom har fått en härlig gyllene färg och är krispiga.
  • Ta upp dom och lägg dom på lite hushållspapper så att dom får rinna av lite och servera sedan direkt med goda tillbehör.