Calamares - Friterad bläckfisk
Calamares eller friterad bläckfisk har nog alla som varit i Spanien stött på. Men, det går att göra hemma med och även lchf-vänligt. Supergott!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time5 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Förrätt, Lättlagat, Mejerifritt
Author: Monika Wallenius
- Bläckfiskringar
- Pofiber
- salt
- nymalen svartpeppar
- ägg
- Fläsksvålar
- Olja till fritering
Börja med att ta fram tre djupa tallrikar.
Tallrik 1: Blanda pofiber med lite salt och peppar.
Tallrik 2: Vispa upp ett par ägg.
Tallrik 3: Mixa fläsksvålar till ett mjöl.
Tina upp dina bläckfiskringar och se till att torka av dom med lite hushållspapper.
Vänd dina bläckfiskringar i pofiber.
Doppa dom sedan i uppvispade ägget.
Vänd runt dom i dina mixade fläsksvålar.
Sedan är det dags att fritera bläckfisken.
Lägg ner dom i oljan som skall vara cirka 180 grader.
Tänk på att inte fritera för mycket på en gång, utan gör det i omgångar.
Dina Calamares är färdiga när dom har fått en härlig gyllene färg och är krispiga.
Ta upp dom och lägg dom på lite hushållspapper så att dom får rinna av lite och servera sedan direkt med goda tillbehör.