Go Back
+ servings
Grillad kycklingfilé med en skiva lime och en sallad av gröna blad och riven blomkål.
Print
5 av 1 röst

Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé är ett sånt där superenkelt och gott recept på en kyckling som du kan tillaga på grillen, i stekpannan eller i ugnen. Magiskt gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grillat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Kycklingfilé

Cajunkrydda

  • 1 msk Chilipulver
  • 1 msk Spiskummin
  • 1 msk Rökt paprika
  • 1 msk salt
  • 1 msk Grovmalen svartpeppar
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 0,5 msk Lökpulver
  • 0,5 msk Oregano, torkad

Instruktioner

  • Har du tänkt grilla, tänd då grillen och se till att du kan grilla på indirekt värme. Tänker du steka kycklingen i ugnen, sätt då ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop cajunkryddan.
  • Putsa kycklingen.
  • Se till att krydda kycklingen ordentligt runt om. Tryck gärna in kryddan ordentligt.
  • Lägg kycklingen på grillen, på indirekt värme. Kör du på direkt värme kommer du att bränna kryddorna direkt. Kör du i ugnen, ställ in dom på en plåt eller ugnsfast form.
  • Tillaga kycklingen tills den har en innertemperatur på cirka 72°C.
  • Ta ut kycklingen och låt den ligga och vila 5-10 minuter innan du skär upp den eller serverar den.