Cajunkryddad kycklingfilé
Cajunkryddad kycklingfilé är ett sånt där superenkelt och gott recept på en kyckling som du kan tillaga på grillen, i stekpannan eller i ugnen. Magiskt gott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Grillat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Cajunkrydda
- 1 msk Chilipulver
- 1 msk Spiskummin
- 1 msk Rökt paprika
- 1 msk salt
- 1 msk Grovmalen svartpeppar
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 0,5 msk Lökpulver
- 0,5 msk Oregano, torkad
Har du tänkt grilla, tänd då grillen och se till att du kan grilla på indirekt värme.
Tänker du steka kycklingen i ugnen, sätt då ugnen på 200 grader.
Blanda ihop cajunkryddan.
Putsa kycklingen.
Se till att krydda kycklingen ordentligt runt om. Tryck gärna in kryddan ordentligt.
Lägg kycklingen på grillen, på indirekt värme. Kör du på direkt värme kommer du att bränna kryddorna direkt.
Kör du i ugnen, ställ in dom på en plåt eller ugnsfast form.
Tillaga kycklingen tills den har en innertemperatur på cirka 72°C.
Ta ut kycklingen och låt den ligga och vila 5-10 minuter innan du skär upp den eller serverar den.