Go Back
+ servings
En skål med brysselkålssallad toppad med granatäpplekärnor, mandlar och parmesan.
Print
Inga röster än

Brysselkålssallad

En supergod och lättlagad brysselkålssallad där vi låter brysselkålen vara helt rå, men tunt strimlad. Den skapar magi med en god dressing.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sallader
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Dressingen

  • 5 msk Olivolja
  • 5 msk Pressad citron
  • 0,5 dl Finhackad persilja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Salladen

  • 900 g Brysselkål
  • 1,25 dl Rostade mandlar, grovt hackade
  • 1,25 dl Kärnor av granatäpple
  • Hyvlad parmesanost

Instruktioner

  • Vispa olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar i en bunke tills det är väl blandat. Lägg i brysselkålen och rör om tills brysselkålen är väl täckt med dressing. Låt stå och dra i en timme eller mer. Hur länge är en smaksak på hur mjuk man vill att brysselkålen skall bli. Rör om lite ibland så att allt blandas med tiden.
  • Precis innan servering så vänder du ner rostade mandlar, granatäppelkärnor och toppar allt med hyvlad parmesan. Ringla lite olivolja på toppen som avslut.
    En skål med brysselkålssallad toppad med mandlar, granatäpplekärnor och parmesanost.