Brysselkålssallad
En supergod och lättlagad brysselkålssallad där vi låter brysselkålen vara helt rå, men tunt strimlad. Den skapar magi med en god dressing.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lättlagat, Sallader
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Dressingen
- 5 msk Olivolja
- 5 msk Pressad citron
- 0,5 dl Finhackad persilja
- 2 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Salladen
- 900 g Brysselkål
- 1,25 dl Rostade mandlar, grovt hackade
- 1,25 dl Kärnor av granatäpple
- Hyvlad parmesanost
Vispa olivolja, citronsaft, persilja, salt och peppar i en bunke tills det är väl blandat. Lägg i brysselkålen och rör om tills brysselkålen är väl täckt med dressing.
Låt stå och dra i en timme eller mer. Hur länge är en smaksak på hur mjuk man vill att brysselkålen skall bli. Rör om lite ibland så att allt blandas med tiden.
Precis innan servering så vänder du ner rostade mandlar, granatäppelkärnor och toppar allt med hyvlad parmesan. Ringla lite olivolja på toppen som avslut.