Go Back
+ servings
En skål med rostade brysselkål, citron och örter, serverad i en keramisk skål.
Print
4 av 1 röst

Brysselkål med citron

Brysselkål med citron är ett fräscht och riktigt gott tillbehör som du med enkelhet svänger ihop. Det passar jättebra till fisk, men även till kött.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Mejerifritt, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färsk brysselkål
  • 0,5 dl Färdigutspädd grönsaksbuljong
  • 2 msk Färskpressad citron
  • 1 msk Citronzest
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 50 g Smör

Instruktioner

  • Putsa, ansa och skär ner brysselkålen i halvor. Är dom väldigt stora, så dela dom i kvartar.
  • Värm en traktörpanna på medelhög värme och tillsätt smöret.
  • Lägg i brysselkålen och bryn den lite snabbt, så att den får vacker färg.
  • Slå på grönsaksbuljongen och tillsätt rivet citronskal.
  • Blanda runt ordentligt så att smakerna blandas och låt sedan allt stå och puttra på medelvärme under omrörning tills det att all vätska nästan har försvunnit. Brysselkålen skall vara mjuk, men ha lite tuggmotstånd kvar (al dente).
  • Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner den pressade citronsaften. Toppa med lite citronskal, färska örter och lite riven parmesanost om du känner för det.