Go Back
+ servings
Brownie dekorerad med chokladdoppade jordgubbar och strössel på toppen.
Print
Inga röster än

Brownie med chokladdoppade jordgubbar

Total tid1 timme
Måltid: Bakverk & kakor
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: lyxig chokladkaka, sockerfri brownie
Yield: 10 bitar
Calories: 383kcal
Author: Lari Salminen

Materials

Brownie:

  • 3 st ägg
  • 60 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelsmör
  • 0.5 dl sockerersättning
  • 0,5 dl kakao
  • 2,5 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Topping:

  • 100 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk mandelsmör
  • 1,5 msk sockerersättning

Chokladdoppade Jordgubbar:

  • 5-10 st jordgubbar beroende på storlek
  • 40 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • ev. 1 tsk kokosolja

Instruktioner

Brownie

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  • Smält choklad och kokosolja försiktigt tillsammans.
  • Blanda till sist alla ingredienser tillsammans.
  • Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna innan toppingen spritsas/fördelas ovanpå

Topping

  • Koka upp grädden och ta bort från värmen. Rör ner choklad till en slät konsistens.
  • Rör även ner sötning och mandelsmör. Låt stelna något (till en konsistens som går att spritsa). Spritsa ovanpå brownien (går också bra att bre på).

Chokladdoppade Jordgubbar

  • Smält chokladen, gärna med en klick kokosolja.
  • Doppa jordgubbarna och lägg på brownien med chokladtoppingen. Förvaras i kyl.

Nutrition

Kalorier: 383kcal | Kolhydrater: 15g | Protein: 7g | Fett: 31g | Fiber: 5g