Go Back
+ servings
En skål med broccolisoppa som har halverade ägg och grönsaker som garnering.
Print
4 av 10 röster

Broccolisoppa

Ett snabbt och enkelt recept på broccolisoppa som passar perfekt till lunch eller en enklare middag. Självklart LCHF och glutenfritt.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg broccoli (frusen/färsk)
  • 100 g gul lök
  • 10 g vitlök (cirka 4 klyftor)
  • 7 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 4 dl grädde
  • Örtsalt
  • Peppar
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Skär lök och vitlök i bitar. Fräs dem i en stor kastrull i lite olja.
  • Lägg i broccolin och fräs en stund, salta och peppra lite.
  • Slå på vatten, grönsaksfond och grädde och låt koka tills det att broccolin är mjuk.
  • Mixa soppan slät, antingen med stavmixer eller med en blender.
  • Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd den med lite mer grädde om det behövs och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med ägghalvor, eller varför inte med lite knaperstekt bacon.