Bolognese/köttfärssås
Denna Bolognese, eller köttfärssås om du vill kalla det så är det perfekta långkoket! Ju längre denna kokar desto godare blir den.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 400 g Köttfärs
- 50 g Palsternacka
- 50 g Morot
- 50 g Rotselleri
- 50 g Gul lök
- 20 g Vitlök
- 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 1200 g Krossade tomater
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 msk Balsamvinäger
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 2 msk Olivolja
- 4 dl Vatten
- 1 krm Cayennepeppar
Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.