Go Back
+ servings
Tallrik med LCHF bolognese bestående av köttfärssås och kål på en mönstrad tallrik.
Print
Inga röster än

Bolognese/köttfärssås

Denna Bolognese, eller köttfärssås om du vill kalla det så är det perfekta långkoket! Ju längre denna kokar desto godare blir den.
Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g Köttfärs
  • 50 g Palsternacka
  • 50 g Morot
  • 50 g Rotselleri
  • 50 g Gul lök
  • 20 g Vitlök
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 1200 g Krossade tomater
  • 1 tsk Torkad basilika
  • 1 tsk Torkad timjan
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk Olivolja
  • 4 dl Vatten
  • 1 krm Cayennepeppar

Instruktioner

  • Skala och riv palsternacka, rotselleri och moroten. Hacka löken och vitlöken.
  • Bryn köttfärsen i en gryta, slå i rotfrukterna, löken och vitlöken.
  • Häll i övriga ingredienser och låt allt puttra på svag värme i en timme ungefär. Späd med mer vatten om det behövs.
  • Smaka av med salt och peppar och servera med t ex kokt strimlad vitkål och nyriven parmesanost.