Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,50
av
2
röster
BLT-fylld avokado
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
5
minuter
minuter
Total tid
10
minuter
minuter
Måltid:
Förrätt, Lättlagat, Sallader
Yield:
2
Author:
Lari Salminen
Materials
2
st
avokado (mogen)
1,25
dl
grekisk yoghurt
2
msk
pressad citron
2,5
dl
körsbärstomater
2,5
dl
romansallad (strimlad)
4
skivor
bacon
1
nypa
salt
1
nypa
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Stek baconet så det är riktigt knaprigt. Det görs med fördel i ugnen. Dela det i mindre bitar när det svalnat.
Halvera tomaterna och halvera avokadon.
Gröp ur lite av avokadon så att hålet där kärnan varit blir lite större. (Se videon). Skär det du gröt ur lite mindre och lägg i en skål.
Blanda ner sallad, tomater och bacon i skålen med avokadon och tillsätt yoghurt, citron, salt och peppar. Blanda ihop.
Lägg upp sallad i de urgröpta avokadosarna. Servera!
Video