Go Back
+ servings
Halverad avokado fylld med bacon, tomat och sallad på en svart platta.
Print
3,50 av 2 röster

BLT-fylld avokado

Förberedelser5 minuter
Active Time5 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Förrätt, Lättlagat, Sallader
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st avokado (mogen)
  • 1,25 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • 2,5 dl körsbärstomater
  • 2,5 dl romansallad (strimlad)
  • 4 skivor bacon
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Stek baconet så det är riktigt knaprigt. Det görs med fördel i ugnen. Dela det i mindre bitar när det svalnat.
  • Halvera tomaterna och halvera avokadon.
  • Gröp ur lite av avokadon så att hålet där kärnan varit blir lite större. (Se videon). Skär det du gröt ur lite mindre och lägg i en skål.
  • Blanda ner sallad, tomater och bacon i skålen med avokadon och tillsätt yoghurt, citron, salt och peppar. Blanda ihop.
  • Lägg upp sallad i de urgröpta avokadosarna. Servera!

Video