Blomkålsstavar med dipp
Dessa blomkålsstavar är ett fantastiskt gott alternativ till snacks att gotta på framför tv:n om du äter lchf eller keto. Fantastiskt lätt och gott!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen
Blomkålsstavar
- 4 dl Riven blomkål
- 1 ägg
- 4 dl Riven ost
Dipp
- Turkisk/grekisk yoghurt
- Paprikapulver
- Vitlökspulver
- Chilipulver
- salt
Blomkålsstavar
Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
Blanda ihop alla ingredienserna väl i en bunke.
Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Fördela smeten jämnt på bakplåtspappret. Det ska vara cirka 4-5 mm tjockt.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 10 minuter.
Ta ut plåten och dela upp i lagom stora bitar, tänk 2-3 cm breda och sen så långa som du önskar.
Vänd på alla bitarna så att undersidan av dom hamnar uppåt.
Ställ in i ugnen och grädda några minuter till, så att alla pinnar får en vacker färg. Det kan även vara bra att vända på plåten någon gång för att få till en jämn färg.
När pinnarna har fått en vacker färg tar du ut dom och lägger över dom på ett galler.
Låt dom ligga och svalna där och gör dippen under tiden.
Dippen
Det är inga direkt mått på denna dippen, utan det är blanda efter smak som gäller. Om du vill få till en lite mer tomataktig smak, kan du ta i lite osötad ketchup, eller osötad chilisås.
För att få till en lite mer krämig dipp, blanda ner lite majonnäs dessutom.