Go Back
+ servings
Skål med krämig potatismos toppad med gräslök och svartpeppar.
Print
5 av 3 röster

Blomkålsmos med västerbottenost

Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g blomkål
  • 2 dl grädde 40%
  • 1,5 dl västerbottensost (riven)
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 30 g smör

Instruktioner

  • Skär ner blomkålen i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull.
  • Slå på grädden och låt koka under lock tills det att grädden nästan har kokat bort helt.
  • Mixa ihop blomkålen tillsammans med smöret med en mixerstav till en fin puré.
  • Tillsätt osten och gräslöken och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.
    Om du inte vill ha gräslöken i moset, så kan du bara toppa med lite.