Go Back
+ servings
En blomkålslimpa med frön och örter på en rosa tallrik.
Print
Inga röster än

Blomkålslimpa

Blomkålslimpa eller blomkålsbröd är ett mättande och smakrikt bröd som du kan variera smaksättning och användning på många sätt. Perfekt för LCHF!
Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 1
Author: Lari Salminen

Materials

Brödet

  • 1 st blomkålshuvud (stort)
  • 6 st ägg
  • 3,4 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 5 st vitlöksklyftor (hackade)
  • 1 msk bakpulver
  • 5 msk smält smör
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda

Topping

  • Lite sesamfrön
  • Färska hackade örter (t ex timjan, rosmarin, basilika, oregano)

Instruktioner

  • Kör blomkålen i en matberedare.
  • Häll upp i en glasskål, täck med plast och kör i mikron på full effekt cirka 4 minuter. (Har du inte mikron kan du ånga blomkålen istället)
  • Låt blomkålen svalna i en ren kökshandduk och vrid ur så mycket vätska du bara kan.
  • Separera äggen så du har vitan och gulorna i varsin skål.
  • Vispa äggvitan till ett fast skum.
  • Lägg ner lite av äggvitan i äggulorna tillsammans med mandelmjöl, parmesanost, vitlök, smör och salt. Vänd ihop till en jämn smet.
  • Vänd ner resten av äggvitan och blomkålen samt tillsätt salladskryddan. Blanda ihop.
  • Häll upp smeten i en ugnsfast form (se filmen) eller ta en avlång brödform.
  • Toppa med lite sesamfrön och färska hackade örter.
  • Grädda i ugnen på 180 grader i cirka 45 minuter