Go Back
+ servings
En gratäng med blomkål och fetaost, täckt med smält ost och grönsaker på toppen.
Print
4,50 av 2 röster

Blomkålsgratäng med fetaost

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Gratänger, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Cam

Materials

  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 100 g fetaost
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde 40%
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1 dl riven ost

Instruktioner

  • Skär blomkålen i buketter & koka den några minuter. Den ska inte bli helt färdigkokt.
  • Lägg den kokta blomkålen i en ugnsfast form & smula över fetaosten.
  • Vispa ihop grädde, ägg, salt & peppar.
  • Häll ägg/grädd-blandningen över blomkålen & fetaosten.
  • Strö riven ost över.
  • Kör i ugnen på 175 grader tills stamningen stelnat & gratängen fått fin färg.