Blomkålsduchesse
Blomkålsduchesse är ett riktigt gott lchfrecept som är ett fullgott alternativ till vanlig duchesse gjord på potatis. Mycket nyttigare dock!
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 2
Author: Lari Salminen
- 400 g blomkål
- 15 g smör
- 2 st äggulor
- 3 msk färsk parmesan (riven)
- 0,5 dl pofiber
- 1 tsk salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.
Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.
Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.
Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar...
Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.