Go Back
+ servings
Fyra blomkålsbiffar med parmesan som steks i en panna.
Print
Inga röster än

Blomkålsbiffar med parmesan

Krispiga blomkålsbiffar med parmesan – enkla att göra, fulla av smak och helt glutenfria. Perfekta till middag eller som vegetariskt tillbehör!
Total tid30 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetariska biffar
Yield: 4 portioner
Calories: 314kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 10 dl riven blomkål
  • 150 g parmesanost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 6 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 kruka färsk finhackad persilja
  • 0,5 dl grädde
  • 2 st ägg
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Koka den rivna blomkålen snabbt i kokande vatten. Det ska bara vara cirka 30 sekunder.
    Skölj direkt av i kallt vatten så att kokprocessen slutar.
  • Pressa ur så mycket vätska du bara kan ur blomkålen.
  • Blanda ost, vitlök, kokosmjöl, fiberhusk och persiljan i en skål.
  • Blanda sedan ner övriga ingredienser till en jämn och fin "deg".
  • Forma till biffar i önskad storlek. Antingen gör du cirka 8 mindre, eller så 4 större.
  • Stek biffarna på medelhög värme i olja, till exempel kokosolja eller liknande tills det att dom har en fin gyllene färg.
  • Servera med önskade tillbehör direkt.

Nutrition

Kalorier: 314kcal | Kolhydrater: 24g | Protein: 21g | Fett: 17g | Fiber: 11g