Blomkålsbiffar med parmesan
Krispiga blomkålsbiffar med parmesan – enkla att göra, fulla av smak och helt glutenfria. Perfekta till middag eller som vegetariskt tillbehör!
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: vegetariska biffar
Yield: 4 portioner
Calories: 314kcal
Author: Lari Salminen
- 10 dl riven blomkål
- 150 g parmesanost
- 2 st vitlöksklyftor
- 6 msk kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1 kruka färsk finhackad persilja
- 0,5 dl grädde
- 2 st ägg
- salt och peppar
Koka den rivna blomkålen snabbt i kokande vatten. Det ska bara vara cirka 30 sekunder.Skölj direkt av i kallt vatten så att kokprocessen slutar. Pressa ur så mycket vätska du bara kan ur blomkålen.
Blanda ost, vitlök, kokosmjöl, fiberhusk och persiljan i en skål.
Blanda sedan ner övriga ingredienser till en jämn och fin "deg".
Forma till biffar i önskad storlek. Antingen gör du cirka 8 mindre, eller så 4 större.
Stek biffarna på medelhög värme i olja, till exempel kokosolja eller liknande tills det att dom har en fin gyllene färg.
Servera med önskade tillbehör direkt.
Kalorier: 314kcal | Kolhydrater: 24g | Protein: 21g | Fett: 17g | Fiber: 11g