Blåbärsmousse
Denna blåbärmousse är en perfekt efterrätt att slänga ihop om man har ont om tid. Den tar inte lång tid att göra och är helt anpassad till LCHF.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 250 g Blåbär
- 0,5 dl Sötning
- 1,5 dl Grädde
- 100 g Färskost naturell
- Rivet skal av ½ citron
- 1 Äggvita
Mixa ihop blåbär och sötning.
Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).
Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
Vispa äggvitan till hårt skum.
Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas.
Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".
Ta ut och garnera innan servering.