Go Back
+ servings
Två skålar med bärdessert toppade med grädde och blåbär.
Print
3,34 av 9 röster

Blåbärsmousse

Denna blåbärmousse är en perfekt efterrätt att slänga ihop om man har ont om tid. Den tar inte lång tid att göra och är helt anpassad till LCHF.
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Blåbär
  • 0,5 dl Sötning
  • 1,5 dl Grädde
  • 100 g Färskost naturell
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 Äggvita

Garnering

  • Vispad grädde
  • Färska bär

Instruktioner

  • Mixa ihop blåbär och sötning.
  • Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
  • Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).
  • Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
  • Vispa äggvitan till hårt skum.
  • Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
  • Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas. Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte "torkar".
  • Ta ut och garnera innan servering.
    Två glas med blåbärsmousse toppad med vispad grädde och färska blåbär.