Go Back
+ servings
En skiva blåbärslimpa med synliga blåbär och nötter, skuren i bitar.
Print
Inga röster än

Blåbärslimpa

LCHF-blåbärslimpa med mandel och valnötter. Fyllig och smakrik med kanel och blåbär. Ett saftigt bröd för frukost eller mellanmål.
Total tid1 timme 40 minuter
Måltid: Bröd & kex
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bröd med bär, glutenfritt bröd, lchf bröd, nyttigt bröd
Yield: 1 bröd
Author: Lari Salminen

Materials

  • 75 g blåbär
  • 1 msk kanel
  • 2 msk rom
  • 100 g mandel
  • 50 g valnötter
  • 50 g skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g mandel grovhackad
  • 250 g kesella 10%
  • 6 st ägg

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C.
  • Rör ihop blåbären med kanel och rom, och låt blandningen stå och dra en stund.
  • Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl och blanda det med fiberhusk, salt och bakpulver i en skål.
  • Vispa kesellan tillsammans med äggen i en separat skål, och tillsätt sedan blåbären med rom samt de hackade mandlarna. Blanda alltihop och låt smeten vila i cirka 10 minuter så att den sväller.
  • Häll smeten i en smord form på cirka 1 1/2 liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i 80 minuter.
  • Låt brödet svalna på ett galler under en bakduk, och skiva upp när det är helt avsvalnat.
    En brödlimpa med blåbär, placerad på en vit och grå randig duk.
  • Förvara brödet i kylskåpet.