Go Back
+ servings
Mandelmussla fylld med grädde och toppad med färska bär på en tallrik.
Print
4,10 av 10 röster

Birgitta Höglunds mandelmusslor

Supergoda mandelmusslor som är helt anpassade för dig som äter LCHF eller keto. Passar kanon till jul eller andra högtider, men går att äta året om.
Förberedelser20 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g smör
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 st ägg
  • 1 msk sötning
  • 1 msk smält smör till formarna

Instruktioner

  • Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
  • Blanda ner ägget.
  • Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
  • Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
  • Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
  • Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
  • Fyll med vispad grädde och säsongens bär.