Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
2,50
av
4
röster
Birgitta Höglunds kardemummakaka
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
8
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
smör
2
st
ägg
1
dl
Grädde
2
dl
mandelmjöl
2
msk
sötning
2
msk
fiberhusk
2
tsk
malen kardemumma
1
tsk
bakpulver
1
krm
vaniljpulver
2
msk
sesamfrön
10
g
smör till formen
Instruktioner
Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.
Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.
Häll smeten i bakformen.
Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.
Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.