Go Back
+ servings
En skiva kardemummakaka med grädde och bär på en tallrik.
Print
2,50 av 4 röster

Birgitta Höglunds kardemummakaka

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk sötning
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk sesamfrön
  • 10 g smör till formen

Instruktioner

  • Börja med att smörja en avlång bakform med smör och fördela sesamfröna jämnt i formen.
  • Vispa rumstempererat smör och sötningen kraftigt med elvisp tills det är vitt och fluffigt.
  • Knäck ner äggen, ett i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg så att smöret och ägget går ihop ordentligt.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem tillsammans med grädden i smöret.
  • Häll smeten i bakformen.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter. Kakan skall kännas fast när man känner med handen.
  • Ta ut kakan och låt den svalna en stund innan du stjälper upp den.