Go Back
+ servings
En tallrik med kött, surkål och en korv på sidan av rätten.
Print
Inga röster än

Bigos

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Kött
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 400 g Sidfläsk
  • 400 g Älgkött i bitar
  • 3 st Gula lökar
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 st Syrligt äpple
  • 4 dl Älgfond eller rödvin
  • 1 msk Kummin
  • 7 st Blandade korvar
  • 1 l Surkål
  • 2 dl Svamp
  • 1 msk Hel svartpeppar
  • 2 st Lagerblad

Instruktioner

  • Hacka upp allt grovt.
  • Skär bort svålen av fläsket och låt den svettas i grytan så den släpper lite fett.
  • Bryn köttet. Stek sedan löken, svampen och äpplet. Tillsätt tomatpurén mot slutet. Tillsätt sedan surkålen och kryddorna samt vätskan. Begrav hela biten fläsk i surkålen Låt koka en halv timme.
  • Tag upp fläsket och tärna den grovt. Lägg sedan korvarna uppe på allt och låt koka ytterligare en halvtimme.