Biff Stroganoff
En riktigt god Biff Stroganoff kan slå väldigt många rätter på fingrarna. Här är min tolkning av just Biff Stroganoff som är anpassad för dig som äter LCHF.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 700 g Lövbiff
- 3 st Gula lökar
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 msk Paprikapulver
- 3 msk Tomatpuré
- 1 msk Dijonsenap
- 500 g Passerade tomater
- 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
- Vatten
- 2 dl Grädde
- 2 dl Smetana
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 pt Cayennepeppar
- Smör till stekning
Strimla köttet.
Hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i lite smör. Tillsätt löken och vitlöken och låt den mjukna.
Salta och peppra.
Lägg köttet i en gryta.
Slå på tomatpuré, passerade tomater, paprikapulver, dijonsenap och köttfond.
Avsluta med vatten så det nästan täcker köttet.
Koka upp och låt puttra under lock i cirka 30 minuter.
Tillsätt grädde, smetana och cayennepeppar.
Låt stå och puttra utan lock tills du har fått en fin konsistens på såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med önskat tillbehör. Jag har bara hackad saltgurka och en klick smetana uppe på.
Man kan göra blomkålsris eller varför inte vitkålspuré och ha till om man vill.