Go Back
+ servings
Grillad kyckling placerad på en vit tallrik med grön bakgrund.
Print
Inga röster än

Beer can chicken BBQ

Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme 15 minuter
Total tid1 timme 35 minuter
Måltid: Grillat, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st hel kyckling
  • 1 burk glutenfri öl (33 cl)
  • 100 g smör
  • 10 g vitlök (finhackad)
  • 2 msk färsk persilja (hackad)
  • 0,5 st lime
  • 2 tsk örtsalt
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk spiskummin (malen)
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 0,5 st gul lök
  • 20 g morot

Instruktioner

  • Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.
  • Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.
  • Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.
  • Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.
  • Öppna ölburken och häll ut halva.
  • Öppna toppen på burken med en konservöppnare.
  • Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.
  • Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.
  • När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a
  • Ta bort ölburken och servera.