Blanda ihop smör, vitlök, persilja, saften av limen, lite rivet limeskal och svartpeppar.
Skär ner löken i lite grova bitar och moroten i slantar. Fyll kycklingen med dessa.
Tryck in kryddsmöret under skinnet på kycklingen, du kanske behöver använda en kniv för att öppna upp lite. Tänk på att hålet skall vara uppåt mot huvudändan.
Blanda ihop de torra kryddorna och använd den som en rub. Gnid in hela kycklingen med kryddorna.
Öppna ölburken och häll ut halva.
Öppna toppen på burken med en konservöppnare.
Ställ kycklingen ovanpå ölburken så att burken åker in i hålrummet på kycklingen.
Placera kycklingen på indirekt värme på grillen och grilla med locket på i cirka 1 timme och 15 minuter. Använd gärna en stektermometer för att kolla när den är klar. Försök att hålla en värme i grillen som är mellan 150-175.
När köttsaften är klar och fin och kycklingen har nåt en temperatur av cirka 80 grader (mät inne vid lårbenet) så är kycklingen klar.i:9a
Ta bort ölburken och servera.