Basilikasalt
Basilikasalt är ett hemgjort örtsalt som du gör själv hemma. Fantastiskt gott att använda som krydda till grönsaker, till exempel gurka och tomat.
Author: Lari Salminen
- 1 dl salt
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 l Färsk basilika
Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare till en jämn och fin kräm.
Fördela ut saltet i ett jämnt lager, så tunt du bara kan på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 50 grader och låt luckan stå lite på glänt.
Låt stå ända tills det att saltet har torkat upp helt. Hur lång tid beror på hur mycket vätska det var i basilikan, men det är inte helt fel att låta det stå över natten.
Det är av yttersta vikt att saltet får torka upp helt.
Ta ut saltet ur ugnen och krossa klumparna. Du kan köra det i matberedaren för att få det klumpfritt.
Förvara i en burk med lock.