Go Back
+ servings
En bild som visar meddelandet 'Ingen bild tillgänglig' på en grå bakgrund.
Print
3 av 1 röst

Basilika och vitlökssås

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g schalottenlök
  • 30 g vitlök
  • 5 dl grädde 40%
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk kalvfond (koncentrerad)
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk tamarisoja
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 30 g smör

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
  • Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
  • Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
  • Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.
  • Smaka av med salt och peppar.