Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3
av 1 röst
Basilika och vitlökssås
Förberedelser
5
minuter
minuter
Active Time
20
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Såser & röror
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
50
g
schalottenlök
30
g
vitlök
5
dl
grädde 40%
1
dl
crème fraiche
1
msk
kalvfond (koncentrerad)
1
msk
torkad basilika
1
tsk
tamarisoja
1
nypa
nymalen svartpeppar
30
g
smör
Instruktioner
Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.
Smaka av med salt och peppar.