Go Back
+ servings
En tallrik pasta med bacon och en krämig gräddsås, täckt med svartpeppar.
Print
4 av 1 röst

Bambu Carbonara

Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Lättlagat
Yield: 2
Author: Lena Welander

Materials

  • 140 g Strimlade bambuskott
  • 140 g Bacontärningar
  • ½ dl Vispgrädde
  • 1 st Äggula

Instruktioner

  • Värm eller koka bambuskotten i spadet till önskad mjukhet.
  • Stek bacontärningarna knapriga.
  • Rör ihop grädde och äggula och värm försiktigt i en kastrull tills det börjar bubbla. Rör om tills såsen tjocknat något.
  • Tillsätt bacontärningarna. Häll av spadet av bambun och fördela i tallrikar. Slå över såsen och servera med grovmald svartpeppar, några blad färsk basilika och 2 äggulor.