Go Back
+ servings
Flera bagels med sesamfrön på en vit tallrik.
Print
4,80 av 5 röster

Bagels

Gör nybakta varma bagels till frukost. Det är inte alls svårt och funkar kanon om du äter LCHF/low carb och minska på spannmål. Väldigt enkelt!
Förberedelser10 minuter
Active Time12 minuter
Total tid22 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 6 dl Färdigriven mozzarella
  • 55 g Färskost (naturell)
  • 2 st ägg
  • 1 msk Bakpulver
  • 3,5 dl Mandelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk Sesamfrön till garnering

Instruktioner

  • Blanda färdigriven mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.
  • Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.
  • Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.
  • Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.