Gör nybakta varma bagels till frukost. Det är inte alls svårt och funkar kanon om du äter LCHF/low carb och minska på spannmål. Väldigt enkelt!
Förberedelser10 minuterminuter
Active Time12 minuterminuter
Total tid22 minuterminuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Materials
6dlFärdigriven mozzarella
55gFärskost (naturell)
2stägg
1mskBakpulver
3,5dlMandelmjöl
1nypasalt
1mskSesamfrön till garnering
Instruktioner
Blanda färdigriven mozzarella och färskost i en glasskål eller annan skål som tål mikro. Ställ in i mikron och kör på full effekt i cirka 1-1½ minut tills osten har smält.
Blanda under tiden ihop mandelmjöl, bakpulver och en nypa salt.
Ta ut osten och blanda ihop ordentligt.
Tillsätt äggen och blanda ihop ordentligt. Tillsätt sedan mandelmjölet och rör ihop till en jämn smet. Den behöver knådas ganska så ordentligt. Jag brukar använda min köksassistent till det.Dela upp i sex lika stora bitar och gör ormar av dem, ganska så tjocka och korta. Rulla ihop till en cirkel och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
Pensla med lite vatten och strö lite sesamfrön över dem. Grädda i cirka 12 minuter på 200 grader tills de har fått en gyllene fin färg.