Go Back
+ servings
Baconlindad kycklingfilé skuren i skivor, serverad med sås och grönsaker på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Baconlindad kycklingrulle med fetaost och oliver

En baconlindad kycklingrulle med fetaost och oliver är en lyxig och god kycklingrätt som passar alla, men det är lchf-anpassat.
Förberedelser30 minuter
Active Time1 timme 10 minuter
Total tid1 timme 40 minuter
Måltid: Kycklingrecept, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g Kycklingfilé
  • 200 g Fetaost
  • 240 g Bacon
  • 100 g Oliver
  • 2 msk Ajvar relish
  • 1 st Äggula

Instruktioner

  • Lägg ut plastfolie på en bänk och täck med bacon. Tänk på att ha gott om plastfolie så att man kan rulla ihop allt sedan. Det skall bli två stycken rullar så ett paket bacon till en rulle.
  • Skär filéerna på mitten längs med, så att de går att vika upp. Det skall bli som en fjäril, dvs du ska inte skära helt igenom.
  • Lägg filéerna i en plastpåse, en i taget och banka ut så tunt du bara kan. Du kan använda undersidan av en kastrull eller en hederlig köttbankare. Lägg kycklingen så att den täcker baconet.
  • När du gjort så med alla filéer och du har två stycken fyrkantiga tavlor så ska vi göra fyllningen.
  • Kör fetaost, oliver, ajvar och äggulor i en matberedare så att det blir en slät kräm.
  • Bred ut smeten på kycklingen i ett jämnt lager.
  • Nu är det dags att rulla ihop det hela. Ta tag i plasten på en sida och börja rulla ihop kycklingen så att det blir till en rulle. Försök att rulla ihop den så kompakt som möjligt. När du har rullat ihop hela så snurrar du ihop ändarna på plasten så att det hela försluts.
  • Lägg rullarna på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100 grader.
  • Låt dem stå i ugnen cirka en timme, men med tanke på att det är kyckling vi har att göra med så är det bäst att använda en stektermometer och se så att innertemperaturen är 75 grader.i:9a
  • Ta ut rullarna och låt dem stå och svalna av lite i 15 minuter.i:10a
  • Ta bort plasten och stek på rullarna i stekpanna med lite olivolja och smör tills de har fått en fin färg. Om de inte får plats i stekpannan så går det bra att dela dem på mitten.i:11a
  • När de har fått färg är det bara att plocka upp dem och skära upp i fina bitar, cirka 2 cm tjocka.