Go Back
+ servings
Två baconlindade köttfärslimpor på en plåt med aluminiumfolie.
Print
2,34 av 3 röster

Baconlindad köttfärslimpa fylld med ajvar & gräddost

Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: DianasKeto

Materials

  • 1 kg Blandfärs
  • 2 st ägg
  • 0,3 kg Gräddost
  • 3 dl Ajvar
  • 1 tsk salt
  • 1 st Citron
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 8 skivor Bacon
  • 3 msk Grädde

Instruktioner

  • Blanda köttfärsen med ägg, salt, sambal oelek och grädde.
  • Bred ut på ett bakplåtspapper och riv över zest från citronen (finrivet citronskal). Bred ut ajvar ovanpå och riv sist över osten.
    En platta med köttfärs täckt av tomatsås och riven ost på bakplåtspapper.
  • Rulla ihop med hjälp av pappret och vik in kanten under rullen.
  • Klä in rullen i bacon och gratinera i ugnen i 175 grader i en timme. Supergott att servera med broccolimos och gräddsås!