Go Back
+ servings
Tre bitar halloumi inlindade i bacon på en svart tallrik.
Print
3,67 av 3 röster

Baconlindad halloumi

Baconlindad halloumi är ett underbart gott och enkelt tilltugg eller tillbehör som passar till all typ av protein. Salt och smakrikt!
Förberedelser5 minuter
Active Time15 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Airfryer, Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat, Snacks & tilltugg, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Halloumi
  • 140 g Bacon

Instruktioner

  • Skär din halloumi eller grillost i stavar. Tänk att du ska få ut lika många stavar som du har skivor bacon. Oftast är det 7-8 skivor i ett paket.
  • Linda en skiva bacon runt varje oststav. Om du vill så kan du krydda lite innan med till exempel vitlökspulver, paprikapulver, svartpeppar eller något annat. Salt behövs inte då både osten och baconet är salt nog som det är.

I stekpanna

  • Stek dina stavar i lite smör i en stekpanna på medelhög värme. Vänd runt stavarna så att alla sidor får en vacker färg och osten nästan börjar smälta.

I ugnen

  • Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
  • Placera ut oststavarna på en plåt med bakplåtspapper på.
  • Ställ in i ugnen i cirka 15 minuter. Vänd gärna på stavarna efter cirka halva tiden.

I airfryer

  • Lägg dina baconlindade oststavar i korgen på din airfryer.
  • Tillaga i 200°C i cirka 10-12 minuter, tills dina stavar har fått en vacker gyllenbrun färg. Om det behövs, så vänd lite på dom efter en stund.