Go Back
+ servings
En skiva köttfärslimpa fylld med spenat och ost, serverad med grönsaker.
Print
3 av 1 röst

Baconlindad fylld köttfärsrulle

En fantastiskt god och mättande köttfärsrulle som du kan fylla med lite vad som helst som finns hemma. Baconet ger en extra liten touche på det hela.
Förberedelser30 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Kött
Yield: 8
Author: Amonazon

Materials

Färs

  • 1 kg köttfärs
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 st ägg
  • 4 msk grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk chiliolja eller 1 tsk chilipulver
  • (1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
  • Smörpapper

Fyllning

  • 6-8 skivor rökt skinka
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • 6-8 skivor valfri ost
  • 1 påse minispenat

Utanpå

  • 12 st baconskivor
  • 1 ark aluminiumfolie

Instruktioner

Färs

  • Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
  • Platta ut färsen på ett smörpapper.
    Utbredd köttfärs på ett bakplåtspapper, formad till en platt rektangel.

Fyllning

  • Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
    Köttfärs utbredd på ett bakplåtspapper med skivor av skinka ovanpå, kryddad med svartpeppar.
  • Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
    Köttfärs utbredd på en plåt med skivor av ost placerade ovanpå.
  • Lägg till sist ut spenat över osten.
    En plåt med utbredd köttfärs täckt av färsk spenat och ost.

Rullen

  • Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
  • Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
    Skivor av bacon placerade på ett ark av aluminiumfolie i ett ordnat mönster.
  • Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
  • Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
    En rullad av köttfärs inlindad i bacon, placerad på aluminiumfolie.

Tillagning

  • Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.
    En lång köttfärslimpa inlindad i bacon på en vit tallrik.