En fantastiskt god och mättande köttfärsrulle som du kan fylla med lite vad som helst som finns hemma. Baconet ger en extra liten touche på det hela.
Förberedelser30 minuterminuter
Active Time40 minuterminuter
Total tid1 timmet10 minuterminuter
Måltid: Kött
Yield: 8
Author: Amonazon
Materials
Färs
1kgköttfärs
salt
nymalen svartpeppar
2stägg
4mskgrädde
2mskkalvfond
1mskchiliolja eller 1 tsk chilipulver
(1 tsk lökpulver eller 1 hackad gul lök) valbart
Smörpapper
Fyllning
6-8skivorrökt skinka
Svartpeppar
Oregano
6-8skivorvalfri ost
1påseminispenat
Utanpå
12stbaconskivor
1arkaluminiumfolie
Instruktioner
Färs
Blanda ihop kryddor och ägg med färsen.
Platta ut färsen på ett smörpapper.
Fyllning
Lägg ut skivor av rökt skinka, svartpeppar och oregano på färsen.
Lägg sedan ett lager med ostskivor (jag hade chiliost) ovanpå skinkan.
Lägg till sist ut spenat över osten.
Rullen
Rulla ihop allt från långsidan av färsen.
Lägg baconskivor på metallfolie lika långt som färsrullens längd.
Lägg färsrullen på baconet och rulla ihop med hjälp av folien.
Nu är den baconlindade färsrullen redo för ugnen.
Tillagning
Lägg färsrullen utan aluminiumfolie på en plåt och sätt in i ugnen i ca 30 minuter i 180 grader varmluft och sen 7-8 minuter i grill 250 grader för att få färg och krisp på baconet.