Go Back
+ servings
En tallrik med skivad kött, grillade grönsaker och rödlök på en blå tallrik.
Print
5 av 1 röst

Baconlindad fläskfilé med grillad spetskål och god vitlökssås

Min brorson har börjat med Lchf och inspirerade mig att testa grilla spetskål. Detta gör jag om !
Förberedelser1 timme
Active Time30 minuter
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: Airfryer, Grillat, Kött, Middagstips
Yield: 4
Author: Heikki Klaavuniemi-Odelsheim

Materials

  • 600 gram spetskål
  • 800 gram fläskfilé
  • 1 paket bacon
  • 200 gram grön sparris
  • 2 dl olivolja
  • 7-8 st vitlöksklyftor
  • 1 st lime
  • 100 g vitlökssmör
  • Salt
  • Pepparmix
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 2 msk persilja
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 1 msk mörk soja
  • 2 msk grillkrydda

Instruktioner

  • Börja med att marinera fläskfilén med olja och lite god grillkrydda. Låt stå i kylen i en timma.
  • Linda sen bacon runt fläskfilén och grilla den i airfryer (eller grilla) tills den är genomstekt. För mig tog det typ 25 min i airfryern.
  • Dela spetskålen i 4 delar och ta bort stjälken. Götta in med olivolja, limesaft, salta och peppra och dutta på lite persilja.
  • Kör in den i 200 grader ca 10 min, ta ut den och lägg på osten och ringla gärna över lite mer olivolja. Låt stå ytterligare 10-15 min.
    Fyra halvor av grillad kål i en ugnsform med skivor av citron.
  • Stek grön sparris i vitlökssmöret och släng i vitlöksklyftorna hackade (inte pressade). Salta och peppra. När de är klara (cirka 10-12 min) tar du ur dem och häller i grädde och slänger du i buljongen och sojan. Låt det koka upp och reducera lite.
  • Det är en liten konst att få allt klart samtidigt, krävs lite simultanförmåga av kocken :)