Go Back
+ servings
Paj med bacon och spenat skuren i bitar, placerad på en ugnsplåt.
Print
3,50 av 10 röster

Bacon och spenatpaj

Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kött, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 140 g bacon
  • 60 g gul lök (hackad)
  • 200 g spenat
  • 2 dl grädde 40%
  • 4 st ägg
  • 150 g riven ost
  • 1 krm malen muskot
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.
  • Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.
  • Häll upp smeten i pajskalet.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.