Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
3,50
av
10
röster
Bacon och spenatpaj
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Paj
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
140
g
bacon
60
g
gul lök (hackad)
200
g
spenat
2
dl
grädde 40%
4
st
ägg
150
g
riven ost
1
krm
malen muskot
1
krm
nymalen svartpeppar
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
Strimla baconet. Bryn det i en stekpanna så att det får lite färg.
Tillsätt löken och spenaten och låt allt fräsa ihop. Ställ åt sidan och låt svalna.
Blanda ägg, grädde och riven ost i en bunke. Tillsätt bacon/spenatfräset och tillsätt muskot och peppar. Blanda ihop.
Häll upp smeten i pajskalet.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter tills pajen stelnat helt.