Go Back
+ servings
Bacon och paprikapaj med en bit skuren ur pajen, visande fyllning av bacon och paprika.
Print
4,34 av 12 röster

Bacon och paprikapaj

Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kött, Paj
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 140 g bacon
  • 100 g paprika
  • 50 g purjolök
  • 100 g cheddarost (riven) Eller annan smakrik ost.
  • 4 st ägg
  • 2 dl Grädde

Instruktioner

Pajskalet

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllningen

  • Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
  • Bryn baconet i en stekpanna.
  • Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
  • Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.
  • Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.