Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,34
av
12
röster
Bacon och paprikapaj
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Paj
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
Pajskal
2
dl
mandelmjöl
0,5
dl
kokosmjöl
1
msk
fiberhusk
50
g
smör
1
st
ägg
2
msk
vatten
1
krm
salt
Fyllning
140
g
bacon
100
g
paprika
50
g
purjolök
100
g
cheddarost (riven)
Eller annan smakrik ost.
4
st
ägg
2
dl
Grädde
Instruktioner
Pajskalet
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen
Strimla baconet och purjolöken. Tärna paprikan i 0,5 cm stora bitar.
Bryn baconet i en stekpanna.
Blanda ner paprikan och purjolöken och låt det fräsa med några minuter så det får mjukna lite.
Blanda ihop grädde, ägg och ost och salta och peppra lite. Blanda ner baconblandningen och rör om.
Häll i fyllningen i pajskalet och grädda i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.