Go Back
+ servings
En skål med avokado och tonfisksallad, garnerad med limeklyftor och koriander.
Print
Inga röster än

Avokado- och tonfisksallad

Total tid10 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Lättlagat, Mejerifritt, Sallader
Keyword: plockmat, sommarmat, sommarsallad
Yield: 3 mindre portioner
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 mogna avokado
  • 1 burk tonfisk i vatten avrunnen
  • 1 st liten rödlök finhackad
  • En handfull färsk koriander grovhackad
  • 2 st stjälkar selleri tunt skivade
  • 1-2 msk jalapenos finhackade (justera efter smak)
  • 1 st Lime, pressad
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Börja med att halvera, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem sedan i bitar och lägg dem i en stor skål.
  • Öppna burken med tonfisk och låt vattnet rinna av. Tillsätt tonfisken till skålen med avokado.
  • Finhacka rödlöken, koriandern och jalapeños. Skiva sellerin tunt. Lägg allt i skålen med avokado och tonfisk.
  • Pressa saften från limen över salladen och blanda försiktigt så att alla ingredienser är väl täckta av limejuicen. Detta ger inte bara en frisk smak utan hjälper också till att förhindra att avokadon blir brun.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör om försiktigt en sista gång.
  • Din avokado- och tonfisksallad är nu redo att avnjutas!