Go Back
+ servings
Grillad laxfilé serverad med blandade grönsaker och en vit sås på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Asiatisk lax med wokade grönsaker och wasabisås

Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

Laxen

  • 400 g Laxfilé
  • 2 msk Japansk soja
  • 30 g Ingefära (färsk)
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 st Lime

Såsen

  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 1 tsk Wasabi paste

Grönsakerna

  • 50 g Purjolök
  • 50 g Rödlök
  • 200 g Broccoli
  • 200 g Blomkål
  • 6 st Körsbärstomater
  • 75 g Smör
  • 3 msk Olivolja

Instruktioner

Laxen

  • Skär fisken i fyra jämnstora bitar.
  • Riv ingefära, pressa vitlöken och pressa saften ur limen och blanda ihop allt med sojan. Häll blandningen över fisken och vänd runt fisken så att den blir marinerad överallt. Låt stå 10 minuter.

Såsen

  • Blanda majonnäs, yoghurt och wasabi i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Grönsakerna

  • Skär ner alla grönsaker i lagom stora bitar. Det ska inte vara för smått och inte för stort.

Tillagning

  • Värm två stekpannor. En till fisken och en till grönsakerna.
  • Häll olivolja i en av pannorna och lägg i broccoli och blomkål. Låt det brynas på några minuter och tillsätt sedan löken och purjon. Låt det brynas några minuter till och lägg sedan i körsbärstomaterna. Krydda med salt och peppar och släng i en klick med smör och vänd runt.
  • Lägg en klick smör i den andra pannan och se till att det är bra med värme innan du lägger i fisken. Stek dem 2-3 minuter på varje sida tills det att fisken är klar.i:9a
  • Lägg upp på en tallrik och njut av en underbart fräsch måltid.