Asiatisk kyckling i kokosmjölk
Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller vitlök, ingefära och chili. En underbar kombination.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Ketolivet
- 800 g kycklinglårfilé
- 40 g smör
- 2-3 st vitlöksklyftor
- ⅔ st röd Chili
- 30 g Ingefära
- 120 g lök
- 200 g kokosmjölk
- 100 g cocktailtomater
- 1 ½ msk sojasås
- 3 tsk malen ingefära
- 2 tsk lökpulver
- 1 ½ msk limesaft En hel lime
- 1 nypa salt
- Koriander
- 40 st mandlar
Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.