Go Back
+ servings
En svart skål med lax, grönsaker och hackade nötter på toppen.
Print
3,08 av 13 röster

Asiatisk kyckling i kokosmjölk

Den här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller vitlök, ingefära och chili. En underbar kombination.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Ketolivet

Materials

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 40 g smör
  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • st röd Chili
  • 30 g Ingefära
  • 120 g lök
  • 200 g kokosmjölk
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 ½ msk sojasås
  • 3 tsk malen ingefära
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 ½ msk limesaft En hel lime
  • 1 nypa salt
  • Koriander
  • 40 st mandlar

Instruktioner

  • Finhacka vitlök, chili och ingefära och stek mjukt i smör på medel värme, det ska inte “få färg”, men det du önskar är att frigöra smakerna. Kom ihåg att ingefära skalar du lättast med en matsked.
  • Strimla löken och ha i pannan, fräs mjuk och glansig. Ha kyckling i pannan och se till att den får tatt av sig av smakerna i ett par minuter.
  • Slå på kokosmjölk, sojasås och lägg i tomaterna som du delat i fyra delar. Strö över ingefärspulver och lökpulver och låt det koka ihop på medelhög värme (det ska mer puttra än koka).
  • Smaka av med limesaft och salt (soja är salt så smaka på grytan innan du saltar).
  • Lägg upp i skålar. Finhacka mandel (ca 10 styck per portion) och strö över koriander.